2015. december 7., hétfő

Meggyes pite

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg vaj, 40 dkg finomliszt, 12 dkg cukor, 1 tojás sárgája, 1/2 citrom reszelt héja, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 ek. tejföl.
Hozzávalók a töltelékhez: 1 nagy üveges magozott meggybefőtt, 1 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 4-5 ek. cukor, fahéj.

A tölteléket készítsük el először, hogy tudjon hűlni, amíg a tésztával foglalatoskodunk.
Egy edényben melegítsük fel a meggybefőtt levét, egy részével pedig keverjük el a pudingport és a cukrot. Én adtam még hozzá 1 dl tejet is, mert elég kevés lé volt a meggyen. Mikor csomómentesre kevertük, adjuk a forró meggyléhez, és ízesítsük fahéjjal. Mikor kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a meggyet is, és hagyjuk kihűlni.

A tészta hozzávalóit morzsoljuk össze a vajjal, és addig dolgozzunk vele, míg össze nem áll. Folpackba csomagoljuk be, és pihentessük a hűtőben egy órát.
Egy 25x35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és a tésztát osszuk el két felé. Mindkettőt gyújtsuk ki akkora téglalappá, amekkora a tepsink.
Óvatosan fektessük bele a tepsibe az egyik tésztalapot, oszlassuk el rajta a meggytölteléket, és fedhük le a tészta másik felével, és kenjük le egy tojással, amit én szerencsésen elfejeltettem. :D
180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, míg a tészta aranybarnára sül.
Szórjuk meg porcukorral, adjunk hozzá vanília fagyit, vagy még több hizlaló dolgot, és garantált az élvezet (meg a cukorsokk). ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése