Valami isteni lett a végeredmény! Ezek után még csak a közelembe se jöjjön a bolti verzió, nemhogy a bevásárlókosaramba! :) Szóval köszönöm Street Kitchen, a jövőben szerintem lesz még sokat fogom emlegetni a neveteket! :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 100 g sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szár angol zeller
- 0,5 kg marhahús
- 3 dl vörösbor
- 2 teáskanál só
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1/2 mokkáskanál friss szerecsendió
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 db babérlevél
- kevés friss rozmaring és kakukkfű
- 1 evőkanál worchestershire szósz
A besamelhez: - 60 g liszt
- 60 g vaj
- 800 ml szobahőmérsékletű tej
- Só
- fehérbors
- szerecsendió
A lasagnéhoz:
250 g száraz lasagne tészta
150 g parmezán
2 evőkanál olívaolaj (vagy étolaj)
A raguhoz apró kockákra vágtam a hagymát, ezt elkezdtem párolni kevés olajon, majd hozzáadtam a szintén apróra vágott szárzellert is, a répát pedig belereszeltem. Ezt fonnyasztottam egy ideig, majd a darált husit rámorzsolgattam erre a zöldséges keverékre. Mikor már kapott egy kis színt, akkor belereszeltem a fokhagymát, ráöntöttem a darabolt paradicsomot, a vörösbort, a fűszereket, és 2 órán keresztül rotyogtattam fedő alatt. Már itt olyan illatok kavarogtak, hogy legszívesebben nekiálltam volna egy kanállal a forró ragunak, csak úgy magában. :)
A besamelhez felforrósítottam egy edényben a vajat, hozzáadtam a lisztet, amit csomómentesre kevertem, és szép lassan, kis adagokban csorgattam hozzá a tejet. Miután felhasználtam hozzá az összeset, ízesítettem sóval, borssal, szerecsendióval.
A besamelhez felforrósítottam egy edényben a vajat, hozzáadtam a lisztet, amit csomómentesre kevertem, és szép lassan, kis adagokban csorgattam hozzá a tejet. Miután felhasználtam hozzá az összeset, ízesítettem sóval, borssal, szerecsendióval.
Ezután jött a legjobb rész: a rétegezés!
A tepsi aljába ment egy kis olivaolaj, pár kanál ragu, és ráfektettem a tésztalapokat. Erre folyattam a besamelt, majd a ragut, és reszelgettem rá sajtot, végül lezártam újabb tésztalapokkal. Ezt ismételgettem, míg minden el nem fogyott - a legfelső tésztarétegre már csak besamelt kanalaztam, és rengeteg reszelt sajtot - van ilyenkor olyan, hogy elég? :)
Végül 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöttem. És hogy mi lett belőle? Ez a szépség:
A tepsi aljába ment egy kis olivaolaj, pár kanál ragu, és ráfektettem a tésztalapokat. Erre folyattam a besamelt, majd a ragut, és reszelgettem rá sajtot, végül lezártam újabb tésztalapokkal. Ezt ismételgettem, míg minden el nem fogyott - a legfelső tésztarétegre már csak besamelt kanalaztam, és rengeteg reszelt sajtot - van ilyenkor olyan, hogy elég? :)
Végül 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütöttem. És hogy mi lett belőle? Ez a szépség:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése