2015. december 19., szombat

Miso leves

Hozzávalók 3 személyre: 4 ek. miso paszta, 20 dkg csirkemellfilé, maréknyi szójababcsíra, 1 kis csokor korianderzöld, chili, egy szál újhagyma, 2 fej csiperke, 2 ek. szójaszósz, fél mk. reszelt gyömbér, mogyoróolaj.

A csirkemellfilét mogyoróolajon megpirítjuk, majd felöntjük 1 liter csirkealaplével. A forró léből kimerünk egy keveset egy tálkába, belekanalazzuk a miso pasztát, és miután jól elkevertük, visszaöntjük a levesbe. A feldarabolt gombát, chilit,szójababcsírát is beletesszük, és együtt főzzük, míg a zöldség meg nem fő. A koriander felét felaprítjuk, és a gyömbérrel meg a szójaszósszal együtt ízesítjük a levest.
Az újhagymát ferdén vágjuk fel, és a korianderzölddel együtt ezt használjuk fel a díszítéshez.
Tartalmasabb lesz a levesünk ha egy kevés soba tésztával gazdagítjuk, de anélkül is nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése