2016. április 12., kedd

Hortobágyi húsos palacsinta

28 évembe telt, mire rászántam magam, hogy saját kezűleg készítsem el, és azt kell mondjam, minden perc megérte! Viszont legközelebb többszörös adagot fogok készíteni, mert túl sok rá a jelentkező. :D

Hozzávalók (8 darabhoz): 5 csirke felsőcomb, 1 fej hagyma, 2 db paprika, 1 db paradicsom, 2+1 dl tejföl, 1 tk. fűszerpaprika, só, bors.

Palacsintához a jól bevált Horváth Ilona féle receptet szoktam használni: 1 tojás, 15 dkg liszt, 1 dl szódavíz, 3 dl tej, só, olaj a sütéshez. 

Először a palacsintatésztával kezdtem, mert annak pihennie kell egy órát sütés előtt. A hozzávalókat összemixeltem egy jóképű tésztává, és félre is tettem aludni egy kicsit.
A felsőcombokat kifiléztem, ezalatt az apróra vágott hagymát egy kevés olajon megpároltam, majd hozzáadtam a húst is sercegni. Mikor már kifehéredett, félrehúztam a lángról, és pirospaprikával fűszereztem, és hozzáadtam a feldarabolt paprikákat és paradicsomot. Fedő alatt készre pároltam, sóval, borssal ízesítettem. A húsokat kihalásztam belőle, és apróra daraboltam, majd elkészítettem a maradék szaftból a szószt: 2 dl tejfölt csomómentesen elkevertem benne (ez is ízlésre van bízva, valaki kevesebbel/többel szereti, úgyhogy érdemes kóstolgatni közben), és hagytam még kicsit rotyogni.

Ekkor előkerült a palacsinta tészta is, amiből gyorsan palacsintát sütöttem, amit nagyon tudok élvezni, mert egyszerűen imádom dobálgatni a levegőbe. :D 
Szóval a kiterített palacsintára kanalaztam egy keveset a felaprított húsból, meg a szaftból is, behajtottam a két oldalát és felcsavartam, majd tűzálló tálba helyeztem. 

Nekem 8 kis csomag fért a tálba, rájuk öntöttem a maradék szaftot, és az 1 dl tejfölt, és sütőben 10-15 perc alatt összemelegítettem. Tálalás előtt petrezselyemzölddel díszítettem, és a gondosan félretett adagomat 1,5 perc alatt, még melegen betömtem. Jó étvágyat!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése