2017. január 29., vasárnap

Csirkekrém

Tudom-tudom, elég furán hangzik ez a szendvicskrém, de higgyétek el, hogy valami nagyon jó lesz a végeredmény, bízzatok bennem! ;) Elég gyakran készül nálam csirkemell, viszont van, hogy a maradékot már nincs kedvem megenni (ha esetleg túl nagy adag készül), ilyenkor szoktam inkább felhasználni a húst ehhez a krémhez, amit aztán abonettre vagy kétszersültre kenek. Jobb, mint a bolti kencék, fehérjedús, és az ételt sem kell kidobni, mert ilyen formában pikk-pakk elfogy. :)



Hozzávalók: maradék csirkehús, (vagy akár frissen megsütött csirkemell - én egy nagy szeletet szoktam felhasználni egyszerre), 1 kis fej lilahagyma, 3 ek. majonéz, 1 ek. dijoni mustár, petrezselyemzöld, só, bors,
A megsütött húst kockára vágtam és az aprítóba tettem, hozzáadtam a hagyma felét, és a többi hozzávalót. Ha túl száraz, akkor tehetünk hozzá egy kevéske vajat vagy tejfölt, vagy esetleg még több majonézt, ez teljesen az ember ízlésére van bízva. Mikor krémmé varázsoltam, olyankor szoktam hozzáadni a maradék lilahagymát apróra kockázva, hogy valami harapható téma is legyen benne. :) Ilyenkor szoktam még egy kis feketeborsot illetve petrezselyemzöldet is még pluszban hozzátenni, hogy feldobja külsőleg is, illetve az ízének sem árt, sőt!
Készíthetjük majonéz helyett paradicsomosan bazsalikommal, bátran lehet kísérletezgetni. Nálam ez a verzió a nyerő. :)
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése